top of page

Zomerworkshop Stembevrijding

zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024
(zonder overnachting)


Ontdek je eigen, authentieke stem
Bevrijd jezelf van beperkende blokkades en overtuigingen
Spreek je waarheid
Zing jezelf tot leven

Durf je stem te laten horen
voor mannen en vrouwen

Image by James Wainscoat
Anker 1

Praktisch

In deze tweedaagse gaan we stap voor stap op ontdekking naar je authentieke stem. Je leert hoe je je gevoelige systeem kunt zuiveren en helen door middel van je eigen stem en klank. Door blokkades op je stem te doorleven, krijg je meer ruimte voor wie je werkelijk bent en wordt je authentieke stem steeds meer je eigen instrument voor heling.

En niet alleen dat: je leert ook weer plezier te beleven aan je stem! Het plezier van samen te klinken, te zingen en te doorleven, in de veilige bedding van een groep mensen die hetzelfde verlangen koesteren.

In deze workshop gaan we aan de slag met:

 • soundhealing: helende kracht van klank en stem

 • lichaamswerk: verankering van je stem in je lichaam

 • gronding

 • natuurlijke ademhaling en 'steun'

 • je natuurlijke stembereik

 • intuïtieve stemexpressie: 'toning' en 'intoning' – afstemmen in klank

 • klank en intentie: je stem bewust toepassen om jezelf te helen

 • chakra 'toning': je energetische lichaam in balans brengen met klank

 • bevrijden van emotionele blokkades en conditioneringen

 • de kracht van je naam

 • de kracht van affirmaties, gesproken en gezongen

 • mantra's, liederen en chants uit alle windstreken

Belangrijk!
Je hebt geen muzikale achtergrond of zangervaring nodig voor deze workshop. Het is geen zangles, zang-
of stemcoaching. Laat je vooral niet afschrikken door het zingen: er is geen prestatiedruk of 'performance'.
Je bent helemaal welkom zoals je bent en zoals je klinkt.

Concreet

 • Data: zaterdag & zondag 3 en 4 augustus 2024, van 10.00u tot 18.00u (geen overnachting)

 • Locatie: 'Wilde Stilte', Klein Waterstraat 85, 2970 Schilde. Een plek met een knusse werkruimte en een
  prachtige tuin waar het heerlijk vertoeven is

 • Voor wie: voor mannen en vrouwen die hun eigen authentieke stem wil ontsluieren
 • Begeleiding: Mieke Polfliet

 • Bijdrage: €185 bij inschrijving + betaling voor 1 juni - €195 daarna

 • Betalen: per overschrijving op rekeningnummer BE56 733 05564 50 88 (BIC KREDBEBB) van Mieke Polfliet, met vermelding van je naam + 'stembevrijding zomer 2024'.

 • Meebrengen: lunchpakket (wij zorgen voor water, koffie, thee en gebak), warme sokken of pantoffels,
  schrijfgerief. Draag makkelijke kledij. Bij droog, zonnig weer gaan we ook de prachtige tuin in, voorzie
  dus comfortabel schoeisel.

 • Inschrijven: via onderstaand formulier (opgelet: je inschrijving is pas geldig na betaling van de bijdrage!)

Betalings- en annulatievoorwaarden De bijdrage voor een activiteit dient op voorhand te worden overgeschreven, tenzij anders vermeld of afgesproken. Je betaling geldt als definitief bewijs van inschrijving. We vragen dit, om op het ogenblik zelf niet met geld bezig te moeten zijn. Uitzonderingen zijn na afspraak mogelijk. Een factuur krijgen voor je deelname is mogelijk. Onze bijdragen zijn vrijgesteld van BTW. We proberen de bijdragen voor onze activiteiten zo haalbaar mogelijk te houden, maar dienen ook rekening te houden met een economische realiteit. Mocht een bepaald bedrag voor jou te hoog zijn om in 1 keer te voldoen, dan staan wij altijd open voor een afbetalingsafspraak. Neem dus zonder schroom contact op: je vraag wordt vertrouwelijk behandeld. Annulatie: Bij annulatie tot 1 maand voor een activiteit krijg je jouw bijdrage 100% terugbetaald. Bij annulatie vanaf 1 maand tot 1 week voor de activiteit krijg je 50% terugbetaald. Bij annulatie vanaf 1 week voor de activiteit krijg je helaas niets terugbetaald. Deze minder sympathieke regel moeten wij instellen om gemaakte kosten en afspraken te kunnen dekken. Wij rekenen op je begrip hiervoor.

Image by James Wainscoat

Inschrijvingsformulier

schrijft zich in voor de Zomerworkshop Stembevrjing die doorgaat op

Bedankt voor je inschrijving

Wat mag je verwachten?

Je stem is de uitdrukking van wie je in wezen bent. In je stem liggen je diepste verlangens, herinneringen, overtuigingen en ervaringen opgeslagen. Het is jouw unieke instrument om je binnenwereld naar de buitenwereld te kanaliseren, je behoeften en verlangens kenbaar te maken. Kortom, met je stem kan je je Waarheid spreken. Als er 'ruis' zit op dit proces, als je woorden niet weerspiegelen wat er werkelijk in jou leeft, ontstaat er spanning en raak je uit balans. Onuitgesproken frustraties of onverwerkte emoties uit het verleden kunnen zich vastzetten als blokkades op je stem: niet voluit durven spreken, moeite hebben met het uiten van je eigen mening, niet kwaad durven worden, oordelen hebben over je eigen (zang)stem... Dat is dan de 'ruis' die je belemmert om je stem voluit te laten horen. De oefeningen waarmee we in Stembevrijding aan de slag gaan, geven jou de kans om die blokkades te doorleven en los te laten. Stap voor stap ga je op ontdekking naar jouw unieke, authentieke stem. Je leert hoe je je lichaam - fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch - kunt zuiveren en helen door middel van je eigen stem en klank. Zo komt er meer ruimte voor wie je werkelijk bent. Bevrijd van blokkades en conditioneringen, wordt je stem een sleutel tot liefde voor jezelf. Ook als je niet met grote thema's uit het verleden worstelt, kan Stembevrijding je helpen om jezelf beter te leren kennen en waarderen. Je ontsluiert de natuurlijke schoonheid van je stem en komt dichter bij je essentie. Dat geeft vrijheid en vertrouwen. Je leert vrijer klinken, spreken en zingen – vanuit ontspanning en plezier.

bottom of page