top of page

Water Spirit
Rituele workshop oceandrum maken

zondag 7  juli 2024

 

Tijdens deze rituele en creatieve workshop
maak je een diepe verbinding met het element Water
en laat je je eigen oceandrum geboren worden,
een heerlijk muziekinstrument voor meditatie en relaxatie, opgeladen met jouw energie en persoonlijke intenties.
 

groep dlnrs 2_edited.jpg
Anker 1

Praktisch

Een oceandrum is, in tegenstelling tot een gewone frame drum, geen drum waarop je kunt trommelen. Het is een muziekinstrument dat bestaat uit een mand van gevlochten bamboe waarover een doek gespannen wordt. De binnenruimte wordt gevuld met korrels, zaden en bonen die voor de klank zorgen. Het doek is een canvas dat je naar eigen gevoel beschildert, wat het instrument heel persoonlijk maakt.

De unieke klank ontstaat wanneer je de oceandrum zachtjes heen en weer beweegt: dan hoor je de ruisende golven in de branding, of een kabbelend bergriviertje.

Hoe heftiger je beweegt, hoe woeliger de zee!

In deze workshop werken we met kleine groepjes, zodat iedereen voldoende individuele begeleiding krijgt bij het creatieproces.

  • Datum: zondag 7 juli 2024 van 10.00u tot ca. 19.00u (inloop vanaf  09.45u)

  • Locatie: Thuis in Jezelf, J.E. Claeslaan 1, 2560 Nijlen

  • Voor wie : iedereen vanaf ong. 14j. Enige ervaring met meditatie of energetisch werk is wenselijk. Kleine groep: maximum 4 deelnemers .

  • Bijdrage: €165 (materiaalkost €45, begeleiding €120).  Dit bedrag omvat alle materialen, de voorbereiding (knippen/strijken van de doeken + coating van de manden), de praktische, energetische & muzikale begeleiding op de dag zelf,+ doorlopend koffie, thee, water en koekjes.

  • Betalen: bij inschrijving, per overschrijving op rekeningnummer IBAN BE56 7330 5564 5088 (BIC: KREDBEBB) van Mieke Polfliet, met vermelding 'Oceandrum juli + je naam'

  • Inschrijven: via onderstaand formulier

Water Spirit

'Ik ben levende Water Spirit
en ik nodig je uit
om je weer te verbinden met mijn vloeibare Essentie
die ook de jouwe is.
Mijn Spirit stroomt door jouw lichaam
en herinnert je eraan
dat ook jij in wezen Water bent,
verbonden met al wat leeft,
verbonden met de Oerbron waaruit alle Leven voortkomt.

Kijk naar de oceanen, meren, watervallen, rivieren, wolken en beekjes
en herinner je.
Herinner je je Oorsprong.
Jij bent een druppel uit de oceaan
en draagt de hele oceaan in jou.
Er is geen afscheiding.
Je bent één met de wateren van de Aarde,
net zoals je één bent met de Moederplaneet zelf.
Water, Aarde, Sterrenstof en Licht:
Dit alles stroomt door jou heen,
wervelend in een oneindige, beweeglijke dans.

Verbind je met mijn Essentie,
verbind je met mijn klank
want ik zing codes van puur Leven.
Ontdek jouw oorspronkelijke waterklank,
de klank van jouw unieke Water Spirit,
en vind vreugde bij de herkenning
van jouw diepste Oorsprongslied.'

 

- Mieke -

Betalings- en annulatievoorwaarden De bijdrage voor een activiteit dient op voorhand te worden overgeschreven, tenzij anders vermeld of afgesproken. Je betaling geldt als definitief bewijs van inschrijving. We vragen dit, om op het ogenblik zelf niet met geld bezig te moeten zijn. Uitzonderingen zijn na afspraak mogelijk. Een factuur krijgen voor je deelname is mogelijk. Onze bijdragen zijn vrijgesteld van BTW. We proberen de bijdragen voor onze activiteiten zo haalbaar mogelijk te houden, maar dienen ook rekening te houden met een economische realiteit. Mocht een bepaald bedrag voor jou te hoog zijn om in 1 keer te voldoen, dan staan wij altijd open voor een afbetalingsafspraak. Neem dus zonder schroom contact op: je vraag wordt vertrouwelijk behandeld. Annulatie: Bij annulatie tot 1 maand voor een activiteit krijg je jouw bijdrage 100% terugbetaald. Bij annulatie vanaf 1 maand tot 1 week voor de activiteit krijg je 50% terugbetaald. Bij annulatie vanaf 1 week voor de activiteit krijg je helaas niets terugbetaald. Deze minder sympathieke regel moeten wij instellen om gemaakte kosten en afspraken te kunnen dekken. Wij rekenen op je begrip hiervoor.

groep dlnrs 2_edited.jpg

Inschrijvingsformulier

schrijft zich in voor de worshop Ocean Drum van

Bedankt voor je inschrijving

Wat mag je verwachten?

Tijdens deze workshop maak je, onder deskundige begeleiding, stap voor stap je eigen oceandrum. Dit is niet alleen een creatief proces - lekker met je handen bezig zijn -; het is ook een intens innerlijk proces, dat je hier bewust kan beleven. Bij elke stap van het fysieke proces word je uitgenodigd om verbinding te maken met de diepere laag in jezelf van waaruit je creatie ontstaat. Je maakt telkens weer contact met de Spirit van Water die door jou heen stroomt. Eenvoudige rituelen, meditaties, klank en zang leiden je naar de ziel die je in dit instrument wil verankeren. In een visualisatie ontvouwt zich misschien een beeld van wat je op de oceandrum wil schilderen, helemaal vanuit je diepste onderbewuste. Of een krachtlied laat je voelen waarom deze oceandrum zo belangrijk voor je is. Kortom: je maakt niet zomaar een muziekinstrument, maar een bezield instrument met een unieke klank, helemaal door en voor jou gemaakt. Je kan je oceandrum gebruiken voor relaxatie, meditatie, klanktherapie of ritueel. Om de kinderen of iemand anders in slaap te wiegen, om je kwetterende geest een moment vakantie te gunnen, of gewoon omdat je het leuk vindt... Je oceandrum wordt als het ware een reisgezel die met je meeklinkt op je pad.

bottom of page