top of page

CantaMantra - mantracirkel

Mantra en meditatie
Ervaar de helende kracht van eeuwenoude mantra's
Laat je gedachten los
en duik mee in de magie van het samen zingen en reciteren
en helemaal aanwezig zijn,
in het hier en nu

Geen zangervaring nodig!

meditation

Praktisch

In de mantracirkel geef je je simpelweg over aan de kracht van de mantra's en aan de vreugde van het samenzingen. Mantra's zingen werkt als een magneet: je trekt helende vibraties aan die door je hele wezen stromen.
 

We beginnen elke mantracirkel met een korte meditatie om helemaal te landen in je lichaam.

Zangervaring is niet nodig, je bent welkom zoals je klinkt.

  • Data: vrijdag 6 oktober, 10 november en 8 december 2023, telkens van 19.30u tot 21.00u

  • Locatie: "Wilde Stilte", Klein Waterstraat 85, 2970 Schilde

  • Voor wie: voor iedereen (maximum 15 deelnemers)

  • Begeleiding: Mieke Polfliet en Stefan Beckers

  • Bijdrage: €18 per avond

  • Betalen: per overschrijving op rekeningnummer BE56 733 05564 50 88 (BIC KREDBEBB) van Mieke Polfliet, met vermelding van je naam + 'Mantra's + datum'. Na betaling is je plekje gereserveerd.

  • Inschrijven: via onderstaand formulier

  • Meebrengen: meditatiekussen of bankje. Je draagt best makkelijke kledij.

meditation-g8d64f7836_1920.jpg

Inschrijvingsformulier

schrijft zich in voor de CantaMantra mantracirkel van:

Bedankt voor je inschrijving

Wat mag je verwachten?

Mantra's zingen is deugddoend en gezond. Tijdens onze CantaMantra-avonden zingen we in een kleine groep mantra's uit verschillende tradities. In elke mantra schuilt een eeuwenoude kracht die we ontsluiten door het reciteren van de mantra. Zo kunnen we ons energetische systeem weer opladen en met hernieuwde energie in ons dagelijkse leven stappen. Mantra's zijn gereciteerde gebeden en krachtliederen uit India, Tibet en China. Omdat ze al van oudsher gezongen worden in een sacrale context, zijn ze opgeladen met krachtige intenties en energie. Je zou een mantra ook kunnen omschrijven als een woord, een uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. Het is een combinatie van heilige lettergrepen, die samen een kern van geestelijke energie vormen. Deze energie fungeert als een magneet voor het aantrekken en bundelen van spirituele vibraties. Het woord 'mantra' komt uit het Sanskriet, de oudste klassieke taal van India. 'Man' staat voor 'geest' en 'tra' komt van 'trai', wat 'bescherming tegen' en 'bevrijding' betekent. Dus mantra's zorgen voor bescherming en bevrijding van de geest. Ze laten ons m.a.w. loskomen uit ons drukke hoofd. Mantra's kunnen in stilte inwendig worden gereciteerd, of hardop uitgesproken of gezongen. Hoewel het woord 'mantra' oorspronkelijk Sanskriet is, komen er ook mantra's voor in het Tibetaans, Chinees en Japans. Zowat alle religies ter wereld gebruiken mantra's voor uiteenlopende doeleinden, bijvoorbeeld om in trance te komen, geestelijke zuivering te bereiken of mystieke vermogens te verkrijgen. CantaMantra biedt je de mogelijkheid om de helende kracht van mantra's aan den lijve te ondervinden. We komen bij elkaar in een kleine groep en zingen samen een aantal specifieke mantra's. De klanken van bijzondere akoestische instrumenten zoals shruti box, tanpura en monochord zorgen daarbij voor een zachte muzikale bedding. We verbinden ons heel bewust met de unieke trilling van elke mantra en creëren samen een 'energetische douche', die ons vanbinnen warm en vitaal houdt. De energie van de mantra's brengt ons fysieke en emotionele lichaam terug in balans en op een dieper niveau zorgt de kracht van de herhaling voor een diepgaande transformatie in ons bewustzijn. We beginnen elke mantracirkel met een korte begeleide meditatie, om de mantra's maximaal in heel ons wezen op te nemen. Belangrijk! Je hoeft écht geen geoefende zangstem te hebben om mantra's te zingen! Het gaat immers niet over mooi zingen. Je reciteert de mantra's met jouw eigen klank en intentie. Wat je vooral nodig hebt is de bereidheid om je open te stellen voor de kracht van de mantra's... en het verlangen om dit samen met anderen te beleven.

bottom of page