top of page

CantaMantra - mantracirkel

vrijdag 21 juni 2024

Mantra en meditatie
Ervaar de helende kracht van eeuwenoude mantra's
Laat je gedachten los
en duik mee in de magie van helemaal aanwezig zijn

in het hier en nu

Geen (zang)ervaring nodig!

meditation

Praktisch

In de mantracirkel geef je je simpelweg over aan de diepgaande kracht en vreugde van samen mantra's te reciteren/zingen. Mantra's zingen werkt als een magneet: je trekt helende vibraties aan die door je hele wezen stromen.
 

We beginnen elke mantracirkel met een korte meditatie om helemaal te landen in je lichaam.

Ervaring is niet nodig, je bent welkom zoals je bent en klinkt.

  • vrijdag 21 juni 2024 van 19.30u tot 21.00u

  • Locatie: "Wilde Stilte", Klein Waterstraat 85, 2970 Schilde

  • Voor wie: voor iedereen (maximum 15 deelnemers)

  • Begeleiding: Mieke Polfliet en Stefan Beckers

  • Bijdrage: €20

  • Betalen: per overschrijving op rekeningnummer BE56 733 05564 50 88 (BIC KREDBEBB) van Mieke Polfliet, met vermelding van je naam + 'Mantra juni'. Na betaling is je plekje gereserveerd.

  • Inschrijven: via onderstaand formulier

  • Meebrengen: meditatiekussen of bankje. Je draagt best makkelijke kledij.

Betalings- en annulatievoorwaarden De bijdrage voor een activiteit dient op voorhand te worden overgeschreven, tenzij anders vermeld of afgesproken. Je betaling geldt als definitief bewijs van inschrijving. We vragen dit, om op het ogenblik zelf niet met geld bezig te moeten zijn. Uitzonderingen zijn na afspraak mogelijk. Een factuur krijgen voor je deelname is mogelijk. Onze bijdragen zijn vrijgesteld van BTW. We proberen de bijdragen voor onze activiteiten zo haalbaar mogelijk te houden, maar dienen ook rekening te houden met een economische realiteit. Mocht een bepaald bedrag voor jou te hoog zijn om in 1 keer te voldoen, dan staan wij altijd open voor een afbetalingsafspraak. Neem dus zonder schroom contact op: je vraag wordt vertrouwelijk behandeld. Annulatie: Bij annulatie tot 1 maand voor een activiteit krijg je jouw bijdrage 100% terugbetaald. Bij annulatie vanaf 1 maand tot 1 week voor de activiteit krijg je 50% terugbetaald. Bij annulatie vanaf 1 week voor de activiteit krijg je helaas niets terugbetaald. Deze minder sympathieke regel moeten wij instellen om gemaakte kosten en afspraken te kunnen dekken. Wij rekenen op je begrip hiervoor.

meditation-g8d64f7836_1920.jpg

Inschrijvingsformulier

schrijft zich in voor de CantaMantra mantracirkel van

Bedankt voor je inschrijving

Wat mag je verwachten?

Mantra's zingen is deugddoend en gezond. Tijdens onze CantaMantra-avonden zingen we in een kleine groep mantra's uit verschillende tradities. In elke mantra schuilt een eeuwenoude kracht die we ontsluiten door het reciteren van de mantra. Zo kunnen we ons energetische systeem weer opladen en met hernieuwde energie in ons dagelijkse leven stappen. Mantra's zijn gereciteerde gebeden en krachtliederen uit India, Tibet en China. Omdat ze al van oudsher gezongen worden in een sacrale context, zijn ze opgeladen met krachtige intenties en energie. Je zou een mantra ook kunnen omschrijven als een woord, een uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. Het is een combinatie van heilige lettergrepen, die samen een kern van geestelijke energie vormen. Deze energie fungeert als een magneet voor het aantrekken en bundelen van spirituele vibraties. Het woord 'mantra' komt uit het Sanskriet, de oudste klassieke taal van India. 'Man' staat voor 'geest' en 'tra' komt van 'trai', wat 'bescherming tegen' en 'bevrijding' betekent. Dus mantra's zorgen voor bescherming en bevrijding van de geest. Ze laten ons m.a.w. loskomen uit ons drukke hoofd. Mantra's kunnen in stilte inwendig worden gereciteerd, of hardop uitgesproken of gezongen. Hoewel het woord 'mantra' oorspronkelijk Sanskriet is, komen er ook mantra's voor in het Tibetaans, Chinees en Japans. Zowat alle religies ter wereld gebruiken mantra's voor uiteenlopende doeleinden, bijvoorbeeld om in trance te komen, geestelijke zuivering te bereiken of mystieke vermogens te verkrijgen. CantaMantra biedt je de mogelijkheid om de helende kracht van mantra's aan den lijve te ondervinden. We komen bij elkaar in een kleine groep en zingen samen een aantal specifieke mantra's. De klanken van bijzondere akoestische instrumenten zoals shruti box, tanpura en monochord zorgen daarbij voor een zachte muzikale bedding. We verbinden ons heel bewust met de unieke trilling van elke mantra en creëren samen een 'energetische douche', die ons vanbinnen warm en vitaal houdt. De energie van de mantra's brengt ons fysieke en emotionele lichaam terug in balans en op een dieper niveau zorgt de kracht van de herhaling voor een diepgaande transformatie in ons bewustzijn. We beginnen elke mantracirkel met een korte begeleide meditatie, om de mantra's maximaal in heel ons wezen op te nemen. Belangrijk! Je hoeft écht geen geoefende zangstem te hebben om mantra's te zingen! Het gaat immers niet over mooi zingen. Je reciteert de mantra's met jouw eigen klank en intentie. Wat je vooral nodig hebt is de bereidheid om je open te stellen voor de kracht van de mantra's... en het verlangen om dit samen met anderen te beleven.

bottom of page